Գյուղի Գաթա

Բաղադրիչներ.
3 հատ ձու
200 գ,մարգարին կամ կարագ
200 գ, թթվասեր
1 թ.գդ սոդա
վանիլ,
խորիզի համար.
1 բաժակ յուղ
1 բաժակ շաքարավազ
3 սուրճի ափսե ալյուր
Ձուն լավ հարել կարագի հետ, ավելացնել սոդայով թթվասերը, վանիլը:
Այնքան ալյուր լցնել, որ ստացվի փափուկ խմոր: Խմորը մի կողմ դնել կես ժամով:
Բացել ուղղանկյունաձև, մտովի երեք մասի բաժանել, մեջտեղում կարագ քսել, վրան դնել խորիզ:
Բացել ուղղանկյունաձև, մտովի երեք մասի բաժանել, մեջտեղում կարագ քսել, վրան դնել խորիզ:
Քսված կարագի վրա խորիզ դնել:
Մյուս կողմը ծալել, նորից մեջտեղում կարագ քսել: Կարագի վրա խորիզ տարածել:
Երկու կողմից ծալել: Ծալված մասը դեպի ներքև շուռ տալ, գրտնակով բացել :
Վրան հարած ձու քսել:
Ծալված մասը դեպի ներքև շուռ տալ, գրտնակով բացել :
Վրան հարած ձու քսել:
Թխել 180 աստիճանում մոտ 40 րոպե, մինչև կարմրի:
Խորիզի համար յուղը հարել, ավելացնել շաքարավազը:
ալյուրը լցնել, խառնել, կարելի է վանիլ ավելացնել:
Գյուղի Գաթա թեմայով այլ հոդվածներ
Տարածել...
Translation Русский English Français Español Türkçe ქართული فارسی