close

Աշխատող խորհուրդներ Պանիրը թարմ պահելու համար. ինչով է այն օգտակար




 

   


Պանիրը գնահատվում է իր առաձգականությամբ, դիմացկունությամբ և ճարպի, սպիտակուցների, կալցիումի և ֆոսֆորի բարձր պարունակությամբ: Պանիր ավելի կոմպակտ է և ունի ավելի երկար պահպանման ժամկետ, չնայած որ պահպանման ժամկետը կախված է պանրի տեսակից: Կոշտ պանիրները, օրինակ՝ պարմեզանը, ավելի երկար են պահվում, քան փափուկ պանիրները, ինչպիսիք են Բրիին կամ այծի կաթնաշոռը:

Պանիրն արժեքավոր սննդամթերք է, քանի որ ճարպերով ավելի հարուստ է, քան միսը, սպիտակուցներն ավելի շատ են, քան ձվի մեջ:

Պանրի կալորիականությունը
2500-4500 կկալ է:

Պանիրը երկար ժամանակ թարմ կմնա, եթե Փաթաթեք շորի մեջ և վրան աղ ցանեք.

Պանիրը համեղ կլինի, եթե օրը 2 անգամ լվանաք սառը ջրով:

Պանիրը չի չորանա, եթե ափսեի մեջ հետը մի քանի կտոր շաքար դնեք: Եթե չորացել է. դրեք կաթի կամ մածունի մեջ: Պանիրը կտրեք մի քանի րոպե տաք ջրի մեջ պահած դանակով:

Պանիրը քերիչով քերելիս կպչում է իրար, դրա համար քերիչի վրա բուսական յուղ քսեք:

Պանիրը թարմ կմնա, եթե ջուրը եռացնեք և սառեցնեք, ապա աղ ավելացնեք այնքան, որ հում ձուն մեջը գցելիս 1/5 մասը դուրս գա ջրի երես: Դրան ավելացնեք մածուն (1 շիշ), կես թեյի բաժակ շաքարավազ (3 լ ջրին) և լավ խառնեք:




Տարածել...
 

Translation  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی



ՕՐՎԱ ՆՈՐ ՀՈԼՈՎԱԿԸ
Կատեգորիա: Օգտակար խորհուրդներ | Ավելացրեց: Kiss.am (01.09.20) Դիտումներ: 109 | Տեգեր: Թարմ, ինչով, պահելու, Պանիրը, համար., օգտակար, խորհուրդներ, Այն, աշխատող | Վարկանիշ: 0.0/0