close

8 մթերքներ, որ չպետք է պահվեն սառնարանում




 

   


 
Սառնարանում ցածր ջերմաստիճանը հաճախ կարող է ոչնչացնել սննդի մեջ առկա օգտակար բաղադրիչները և այն դարձնել օգտագործման համար անպիտան։

 

Ներկայացնում ենք 8 ապրանքներ, որոնք պետք չէ պահել սառնարանում։

 

1․ Կարտոֆիլ

Սառը ջերմաստիճանը կարող է առանձնացնել կարտոֆիլի մեջ առկա օսլան, որի պատճառով էլ կարտոֆիլը կստանա քաղցր համ և եփելը կդժվարանա։ Կարտոֆիլը պետք է պահել սառը, չոր և մութ վայրում՝ նախընտրելի է թղթե տոպրակներում, քանի որ պլաստիկ տոպրակներն արագացնում են կարտոֆիլի փտումը։  

 

2․  Մեղր

Մեղը պետք է մշտապես պահել սենյակային ջերմաստիճանում, որպեսզի այն չբյուրեղանա և պահպանվի հեղուկ վիճակում։

 

3․ Ձմերուկ

Սառը և հյութալի ձմերուկն անփոխարինելի հաճույք կարող է պարգևել, սակայն հետազոտությունները ցույց են տվել, որ սառը ջերմաստիճանի պայմաններում ձմերուկի մեջ առկա օգտակար օքսիդանտները ոչնչանում են։

 

4․ Լոլիկ

Լոլիկը պետք է գնել քիչ քանակությամբ, որպեսզի այն հնարավոր լինի պահել սենյակային ջերմաստիճանում՝ մինչև սպառելը։ 

 

4․ Սխտոր

Սխտորն ու սոխը պետք է պահել մութ և չոր միջավայրում։ Սառը և խոնավ միջավայրում այն կորցնում է համն ւ բույրը։

 

Ամբողջական նյութը՝ այստեղ



 

Դուրդ եկա՞վ նյութը. Աջակցիր կայքին, սեղմիր

Ժամանց եւ Տեղեկատվություն. Hayk Blbulyan

Առնչվող նյութեր


Տարածել...
 

Translation  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی



ՕՐՎԱ ՆՈՐ ՀՈԼՈՎԱԿԸ
Կատեգորիա: Օգտակար խորհուրդներ | Ավելացրեց: Kiss.am (12.08.16) Դիտումներ: 1571 | Տեգեր: չպետք, Մթերքներ, պահվեն, սառնարանում, որ | Վարկանիշ: 0.0/0