close

Խիտ արյուն. ինչ է հարկավոր իմանալ այդ մասին




 

   

health.tert.am

Արյան նոսրացման  համար շատ մարդիկ օգտագործում են ասպիրինը, սակայն շատ քչերը գիտեն, որ բացի օգուտից այն պատճառում է նաև վնաս: Ասպիրինի մասնիկներն ամրանալով ստամոքսի պատերի վրա  ժամանակի ընթացքում ձևավորում են խոցեր: Այդ պատճառով ֆիտոթերապևտներն ու ժողովրդական բժշկությունն  ասպիրինը փոխարինում են ազնվամորու և սև հաղարջի տերևների եփուկով: Սալիցիլաթթուն առկա է նաև մի շարք մրգերի ու բանջարեղենների մեջ, սակայն նրանցում առկա քանակությունը բավական չէ արյունը նոսրացնելու համար:

 

Այդ դեպքում շատ կարևոր է   նաև նվազեցնել վիտամին К-ի պարունակությամբ սննդամթերքների օգտագործումը, քանի որ նրանք խտացնում են  արյունը: Այդ մթերքների շարքում է հատկապես  սևապտուղ հապալասենին, սպանախը, հազարը և սննդի մեջ օգտագործվող մնացած կանաչիները:


Ձկան յուղը նպաստում է ոչ միայն արյան նոսրացմանն այլ նաև արդեն առկա թրոմբների ու խելեստերինային կուտակումների  ներծծմանը: Բժիշկները խորհուրդ են տալիս  շաբաթական 3-ից 4 անգամ ձուկ օգտագործել և հնարավորության դեպքում յուղոտ տեսակները:


Աշխատեք օգտագործել յոդ պարունակող մթերքներ: Նրանք նվազեցնում են արյան մածուցիկությունն ու բարձրացնում  անոթների տոնուսը:


Արյան  նոսրացմանը  նպաստում են նաև այն մթերքները, որոնք պարունակում են տաուրին, որը կարգավորում է արյան ճնշումը: Այն մեծ քանակությամբ առկա է ծովամթերքների ու ձկան մեջ: Կարող եք սննդակարգի մեջ ավելացնել հունական  ընկույզ ու նուշ(օրական 1 ճ/գ):


Սննդի մեջ սխտորի օգտագործումը նվազեցնում է արյան մածուցիկությունը: Նման հատկություններով են օժտված նաև սեխը, թուրինջը, կարմիր բուլղարական պղպեղն ու լոլիկը:


   Արյան նոսրացմանը նպաստում է նաև իշառվույտի խոտը(донника), կեռասը, բալը և մի շարք այլ պտուղներ: Արյունը հիանալի նոսրացնում է նաև կարմիր չոր գինին: Օրական 1 բաժակ գինին սննդի հետ օգտագործելու դեպքում դուք կկարողանաք ազատվել այդ խնդրից:


Չիլլի պղպեղը պարունակում է վիտամին А ու Е, կալիում ու ֆոլաթթու, որը հիանալի նոսրացնում է արյունը:


Խմեք ամեն օր նարինջի հյութ  ոչ ավելի քան 120 մլ, քանի որ դա արյունը նոսրացնող հինալի միջոց  է, այն նաև պարունակում է վիտամին С: Հիշեք որ նարնջի հյութը  հակացուցված է  ստամոքսի խոցային հիվանդությունների ու բարձր թթվայնությամբ  գաստրիտի   10 հիվանդությունների դեպքում:


Վերցրեք 250 գրամ մաքրած սխտոր և նրա վրա ավելացրեք 300 գրամ մեղր, թողեք թրմվի 1 շաբաթ և օրական 3 անգամ,  ուտելուց 40 րոպե առաջ, ընդունեք 1-ական ճ/գ:


Լցրեք 0.5 լիտր օղու մեջ 100 գրամ աղացած մշկընկույզ, թողեք թրմվի 21 օր՝ ամեն օր այն խառնելով, որից հետո այն ֆիլտրեք: ¼ բաժակի մեջ ավելացրեք 20-ից 30 կաթիլ  այդ հեղուկից, խմեք այն օրական 3 անգամ, ուտելուց 30 րոպե առաջ: Թուրմի ընդունման  չափաբաժինների ընդունաման միջև կատարեք 10 օրյա ընդմիջում(ընդհամենը 5 կուրս):


Շարունակությունը՝ այստեղ.

Դուրդ եկա՞վ նյութը. Աջակցիր կայքին, սեղմիր

Ժամանց եւ Տեղեկատվություն. Hayk Blbulyan

Առնչվող նյութեր


Տարածել...
 

Translation  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی



ՕՐՎԱ ՆՈՐ ՀՈԼՈՎԱԿԸ
Կատեգորիա: Առողջություն | Ավելացրեց: Kiss.am (20.05.16) | Հեղինակ: health.tert.am W Դիտումներ: 5841 | Տեգեր: առողջություն | Վարկանիշ: 0.0/0