close

Սնկով և պանրով քուֆթա. Բաղադրատոմս




 

   

Aravot.am

«Քյավառի քյուֆթան» շատերիս սիրելի ուտեստներից է, եւ ընդունված է մատուցել տոնական սեղաններին՝ սնկով եփված հաճարով փլավի հետ: Քուֆթան կարելի է մատուցել նաեւ ոչ թե եփված վիճակում, այլ՝ ջեռեփ: Փորձեք ավանդական քուֆթայի այս տարբերակը, եւ այն կդառնա ձեր սեղանի զարդերից:

Անհրաժեշտ մթերքները

Քուֆթա- 1 կգ

Գլուխ սոխ- 1 հատ միջին՝ քուֆթայի մեջ գցելու համար եւ 1 հատ խոշոր` սնկի հետ տապակելու համար

Կաթ- 150 մլ ՝ ¾ բաժակ

Օղի կամ կոնյակ- 1 ճաշի գդալ

Սունկ- 0,5 կգ

Դեղին պանիր- 100 գրամ

Բուսական յուղ- 2 ճաշի գդալ

Աղ, սեւ պղպեղ- ըստ ճաշակի


Պատրաստման եղանակը

Գնեք թարմ եւ լավորակ, առանց ջլերի քուֆթա՝ պատրաստի ծեծած միս: Լցրեք այն խորը ամանի մեջ: Վրան ավելացրեք խորանարդաձեւ, բայց ոչ շատ մանր կտրատված սոխը, կաթը, օղին: Սկզբում պարզապես խառնեք, ապա սկսեք ձեռքով «ծեծել» քուֆթան. «ապտակեք» այնպես, որ ձեր ձեռքը մտնի քուֆթայի մեջ՝ մինչեւ ամանի հատակը եւ այդպես խառնի քյուֆթան: Ընթացքում կզգաք, թե որքան է «թեթեւանում» միսը՝ ձեր ապտակների շնորհիվ մեջը լցված օդի շնորհիվ: Քուֆթայի ծեծը շարունակեք մոտ 15 րոպե:

Շարունակությունը (լուսանկարներով)՝ սկզբնաղբյուր կայքում.
















 

 

Դուրդ եկա՞վ նյութը. Աջակցիր կայքին, սեղմիր

Ժամանց եւ Տեղեկատվություն. Hayk Blbulyan

Առնչվող նյութեր


Տարածել...
 

Translation  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی



ՕՐՎԱ ՆՈՐ ՀՈԼՈՎԱԿԸ
Կատեգորիա: Խոհանոց | Ավելացրեց: Kiss.am (27.02.17) | Հեղինակ: Aravot.am W Դիտումներ: 3909 | Տեգեր: պանրով, քուֆթա., սնկով, բաղադրատոմս | Վարկանիշ: 0.0/0