Загрузка...
Ողջույն, Հյուր!
       Շաբաթ, 16.12.17  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی

Գլխավոր էջ » Օգտակար և հաճելի » Ամենաընթերցվող նյութերից


Ինչպես պատրաստել Պելմենիի խմոր
 
 


   

Հայաստանում արդեն եղանակների փոփոխություններ են նկատվում եւ շուտով պելմենիի սիրահարները կսկսեն ակտիվորեն պատրաստել այս ուտեստը։
 

Այս բաղադրատոմսը մեկ անգամ փորձելուց հետո, վստահեցնում ենք, որ իսպառ կմոռանաք խանութում վաճառվող կիսաֆաբրիկատ պելմենիների մասին։ Պելմենիի դասական բաղադրատոմսի մեջ ներառված են ալյուր, աղ, ձու, եւ մի փոքր ջուր կամ կաթ։

450գր. ալյուրի համար պետք է վերցնել մեկ ձու եւ 200մլ. ջուր։ Ուշադրություն՝ ջուրը պետք է լինի սենյակային ջերմաստիճանի, եւ ոչ ավելի տաք, քանի որ այդ դեպքում խմորը շատ պինդ կստացվի։ Անմիջապես ավելացրեք աղն ու ձուն եւ սկսել խմոր հունցել։ Խմորից կարելի է մեկ  գունդն առանձնացնել, ալյուր շաղ տալ եւ թողնել, որ խմորը հինգ րոպե հանգստանա։

Խմորը պատրաստ է։ Եթե ցանկանում եք, որ խմորն ավելի դեղին լինի, ապա կարելի է եւս մեկ ձու ավելացնել, բայց այդ դեպքում ջրի նշված քանակից պետք է մոտ 20մլ. ավել վերցնել։ Ճիշտ է, կարող եք անգամ երեք ձու լցնել, բայց սովորաբար մեկն էլ է բավարար։



Հարակից հոլովակներ





Տարածել...


Կատեգորիա: Ամենաընթերցվող նյութերից | Ավելացրեց: 01.11.17

loading...

Նմանատիպ նյութեր
Այլ նյութեր ՆՈՒՅՆ ԹԵՄԱՅՈՎ՝ այստեղ,    
На русском,  English,  Français,   Español,   Türkçe,
  ქართული,   فارسی,
Загрузка...

Միացեք մեզ YouTube-ում... 23հզ.+ բաժանորդ



Նոր նյութեր


«Եթե քո բոլոր օրերը նման են մեկը մյուսին, ուրեմն ապրել ես ԸՆԴԱՄԵՆԸ 1 օր» 
Եթե համաձայն ես, սեղմիր Հավանել   

 

Загрузка...
Загрузка...
Կատեգորիա: Ամենաընթերցվող նյութերից | Ավելացրեց: erkusov.com (01.11.17)
Դիտումներ: 964 | Տեգեր: Ինչպես, Պելմենիի, պատրաստել, խմոր | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Загрузка...
Загрузка...
Загрузка...