Загрузка...
Ողջույն, Հյուր!
       Հինգշաբթի, 19.10.17  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی

Գլխավոր էջ » Օգտակար և հաճելի » Ամենաընթերցվող նյութերից


Վրացական Օջախուրի. սիրված ուտեստի բաղադրատոմսը
 
 
Загрузка...



Օջախուրի (վրաց.՝ ოჯახური), ազգային վրացական ուտեստ, իրենից ներկայացնում է տապակած միսը կարտոֆիլով: Պատրաստում են տարբեր տեսակի մսերից (տավարի միս, խոզի միս և նույնիսկ հավի): Ավելացվում է կարտոֆիլ, համեմունքներ, սովորաբար մատուցվում է կեցի կոչվող կավե ամանով, որ տակի հատվածում պղնձապատ է։ Այն նախապես տաքացնում են ջեռոցում, հետո մատուցում, որ երկար պահպանի տաքությունը։

Վրացերենով «օջախուրի» նշանակում է «ընտանեկան»: Այդ ուտեստը սովորաբար պատրաստում են ամբողջ ընտանիքի համար։

Բաղադրություն

Մեկ բաժնի համար անհրաժեշտ է 250 գրամ խոզի միս, սոխ և կանաչի, կարտոֆիլ, սխտոր, համեմունքներից՝ սև պղպեղ և սվանետիի աղ, որ մի քանի համեմունքների խառնուրդ է:

 














Տարածել...


loading...

Նմանատիպ նյութեր
Այլ նյութեր ՆՈՒՅՆ ԹԵՄԱՅՈՎ՝ այստեղ,    
На русском,  English,  Français,   Español,   Türkçe,
  ქართული,   فارسی,

Միացեք մեզ YouTube-ում... 18հզ. բաժանորդ



Նոր նյութեր


«Եթե քո բոլոր օրերը նման են մեկը մյուսին, ուրեմն ապրել ես ԸՆԴԱՄԵՆԸ 1 օր» 
Եթե համաձայն ես, սեղմիր Հավանել   

 

Загрузка...
Загрузка...
Կատեգորիա: Ամենաընթերցվող նյութերից | Ավելացրեց: erkusov.com (04.12.16) | Հեղինակ: Cooks.am W
Դիտումներ: 10706 | Տեգեր: բաղադրատոմսը, ուտեստի, Օջախուրի., ՍԻՐՎԱԾ, վրացական | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Загрузка...