Загрузка...
Ողջույն, Հյուր!
       Հինգշաբթի, 21.09.17  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی

Գլխավոր էջ » Օգտակար և հաճելի » Ամենաընթերցվող նյութերից


Մանրամասն տեսանյութ՝ ինչպես պատրաստել Լահմաջո տանը
 
 
Загрузка...


 

 Բաղադրություն

1/2 կգ հորթի կամ գառան աղացած միս

1 հ. մեծ սոխ

2 պճեղ սխտոր

1 հ. աղացած կանաչ պղպեղ

2 հ. լոլիկ

1/2 բ. մաղադանոս

1/2 բ. թարմ անանուխի տերևներ

1/2 թ.գ. աղացած չաման

3-4 ճ.գ. կիտրոնի հյութ

2 ճ.գ. կարագ

աղ, սև և կարմիր պղպեղ

3 ճ.գ. բուսայուղ


Խմորի համար

1 թ.գ. խմորիչ

1/2 թ.գ. շաքարավազ

1 1/2 բ. գոլ ջուր

4,5 բ. ալյուր


Պատրաստման եղանակ

Խմոր

1. Խմորիչը, շաքարավազը խառնել, ավելացնել մի քիչ գոլ ջուր, խառնել և դնել տաք տեղ մոտ 20 ր.:

2. Այնուհետև ավելացնել մնացած գոլ ջուրը, ալյուրը, ձեռքով խառնել:Պետք է ստացվի փափուկ խմոր:

3. Խմորի վրա բուսայուղ քսել, ծածկել և դնել տաք տեղ: Թողնել 1 ժամ հանգստանա:Բացելուց հետո խմորը    պետք է 2 անգամ աճած լինի:

4. Խմորը կտրտել, փոքրիկ գնդեր պատրաստել: Սեղանի վրա ալյուր ցանել, շարել գնդերը, ծածկել սրբիչով:

5. Սոխը և սխտորը աղալ: Տապակի մեջ հալեցնել կարագը և 2-3 ր. տապակել սոխի և սխտորի խառնուրդը:

6. Կանաչին (մաղադանոսն ու անանուխը) լվանալ, մանր կտրտել:

7. Մաքրել լոլիկների կեղևները, մանր կտրտել:

8. Ապակյա տարայի մեջ խառնել միսը, աղը և պղպեղները, չամանը, կիտրոնի հյութը, լոլիկը, աղացած կանաչ պղպեղը, սոխի ու սխտորի խառնուրդը և կանաչին:

9. Գնդերը գրտնակով բացել 5-8 մմ, վրան բուսայուղ քսել: Դնել ջեռոցի տապակի վրա:

10. Ձեռքով կամ գդալի օգնությամբ տարածել մսի խառնուրդը և դնել ջեռոցը:

11. Լահմաջունը պատրաստ է, երբ եզրերը թեթևակի մգանում են:







Տարածել...


loading...

Նմանատիպ նյութեր
Այլ նյութեր ՆՈՒՅՆ ԹԵՄԱՅՈՎ՝ այստեղ,    
На русском,  English,  Français,   Español,   Türkçe,
  ქართული,   فارسی,

Միացեք մեզ YouTube-ում... 15հզ. բաժանորդ



Նոր նյութեր


«Եթե քո բոլոր օրերը նման են մեկը մյուսին, ուրեմն ապրել ես ԸՆԴԱՄԵՆԸ 1 օր» 
Եթե համաձայն ես, սեղմիր Հավանել   

 

Загрузка...
Загрузка...
Կատեգորիա: Ամենաընթերցվող նյութերից | Ավելացրեց: erkusov.com (19.10.16)
Դիտումներ: 6474 | Տեգեր: տեսանյութ՝, Ինչպես, պատրաստել, տանը, Լահմաջո, Մանրամասն | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Загрузка...