Загрузка...

Գլխավոր էջ » Օգտակար և հաճելի » Ամենաընթերցվող նյութերից

«Երևանի գաթա». դասական բաղադրատոմսը
 

 


   

Պարունակություն

Խմորի համար վերցնել 1200 գ. ալյուր, 200 գ. հալած յուղ, 15 գ. խմորիչ, 5 գ. աղ, 400 գ. ջուր: Միջուկի համար վերցնել 800 գ. ալյուր, 400 գ. շաքարի փոշի, 400 գ. հալած յուղ: Շերտերի համար` 200 գ. հալած յուղ: Վրան քսելու համար` 4 ձվի դաղնուց:


Պատրաստման եղանակը

Պատրաստել խմոր (առանց խմորիչի), ծածկել սրբիչով և 30-35 րոպե դնել տաք տեղ: Միջուկը պատրաստել ինչպես տրված է ՙՎանաձորի գաթա՚-ում: Պատրաստի խմորը դնել ալյուր ցանած սեղանին, բաժանել մասերի (500 կամ 1000 գ.), գնդի ձև տալ, յուրաքանչյուր մաս առանձին գրտնակել 1.5-2 մմ հաստությամբ, վրան յուղ քսել, հետո շերտը դնել ջրի մեջ և նորից գրտնակել, վրան յուղ քսել:

Այս գործողությունը կրկնել 4-5 անգամ: Շերտավոր խմորիչով պատրաստված խմորը փաթաթել ռուլետի նման և կտրել 200 գ. կտորներով: Խմորի կտորները կլոր գրտնակել: Կենտրոնում դնել միջուկը (170 գ.), եզրերը միացնել և կլոր ձև տալ:

Հաստությունը պետք է լինի 1.5- 2 մմ: Գաթան, միացման մասը դեպի ներքև, դնել յուղ քսած տապակի կամ ժարովնու մեջ, վրանձվի դեղնուց քսել և պատառաքաղով մի քանի տեղ ծակել: Թխել լավ տաքացված ջեռոցի մեջ` 30-35 րոպե:






Տարածել...
 

Կատեգորիա: Ամենաընթերցվող նյութերից | Ավելացրեց: 17.05.17

loading...

Նմանատիպ նյութեր

Այլ նյութեր ՆՈՒՅՆ ԹԵՄԱՅՈՎ՝
այստեղ,    
На русском,  English,  Français,   Español,   Türkçe,
  ქართული,   فارسی,

Միացեք մեզ YouTube-ում... 27հզ.+ բաժանորդ



Նոր նյութեր

 

Загрузка...
Загрузка...
Կատեգորիա: Ամենաընթերցվող նյութերից | Ավելացրեց: erkusov.com (17.05.17)
Դիտումներ: 4999 | Տեգեր: բաղադրատոմսը, «Երևանի, գաթա»., դասական | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Загрузка...
Загрузка...