RSS 

Загрузка...

Գլխավոր էջ » Օգտակար և հաճելի » Ամենաընթերցվող նյութերից

8 մթերք, որոնք ոչ մի դեպքում չի կարելի տաքացնել միկրոալիքային վառարանում
 


 


   168.am

Marketium.ru-ն գրում է, որ միկրոալիքային վառարանում տաքացնելու դեպքում մի խումբ մթերքներ կորցնում են օգտակար հատկությունները։ Կայքը ներկայացրել է 8 մթերք, որոնք խորհուրդ չի տրվում տաքացնել միկրոալիքային վառարանում։
 

Մարգարին և կարագ։ Հալեցնելու դեպքում կարագը կորցնում է իր սպիտակուցային արժեքը։

 

Կաթ։ Միկրոալիքային վառարանում տաքացնելու դեպքում կաթի սննդարար նյութերի կեսը վերանում է, ամբողջությամբ վերանում է B12 վիտամինը։

 

Ծնեբեկ։ Միկրոալիքային վառարանում տաքացնելու դեպքում ծնեբեկի համը լավանում է, բայց այն կորցնում է սպիտակուցային արժեքը։

 

4Եգիպտացորեն։ Միկրոալիքային վառարանում տաքացնելու դեպքում եգիպտացորենը 35 տոկոսով կորցնում է ազատ ռադիկալների դեմ պայքարելու կարողությունը։

 

Բրոկոլի։ Այս մթերքն ամենաշատն է տուժում միկրոալիքային վառարանի ազդեցության արդյունքում։ Բրոկոլին հրաշալի հակաօքսիդանտ է, բայց միկրոալիքային վառարանում տաքացնելու դեպքում այն կորցնում է այդ հատկությունների 97 տոկոսը։

 

Բրինձ։ Բինձը ևս գերադասելի է տաքացնել սովորական տարայում, հակառակ դեպքում այն կորցնում է օգտակար հատկությունները։

 

Նարինջ։ Որոշ դեպքերում մարդիկ նարնջի հյութը տաքացնում են միկրոալիքային վառարանում։ Այդ դեպքում նարինջն ամբողջությամբ կորցնում է վիտամին C-ն։

 

Սխտոր։ Ընդամենը մեկ րոպե միկրոալիքային վառարանում մնալու դեպքում սխտորն ամբողջությամբ կորցնում է իր հատկությունները։ Ավելին, այն կոնցերոգեն է դառնում։



Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



loading...

Загрузка...

Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 30հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: Ամենաընթերցվող նյութերից | Ավելացրեց: erkusov.com (23.02.18) | Հեղինակ: 168.am
Դիտումներ: 778 | Տեգեր: կարելի, մթերք, միկրոալիքային, Ոչ, տաքացնել, դեպքում, չի, որոնք, վառարանում, Մի | - Վարկանիշ -: 0.0/0

_blanktext/javascript> |