Загрузка...
Ողջույն, Հյուր!
       Շաբաթ, 23.09.17  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی

Գլխավոր էջ » Օգտակար և հաճելի » Օգտակար խորհուրդներ


Արքայանարինջ ընտրելու գաղտնիքը
 
 
Загрузка...


Արտաքինից նույնիսկ ամենաախորժելի արքայանարինջը կարող է լինել թեկուզ քաղցր, բայց չուտվող: Եվ այսպես, քաղցր ու նուրբ կարող է լինել միայն լիովին հասունացած արքայանարինջը: Ուրեմն, ինչպե՞ս զանազանել հասուն և ոչ հասուն պտուղները:

Մեզ առավել հայտնի են արքայանարնջի երկու տեսակները՝ «կորոլյոկ»-ն (որին անվանում են նաև «շոկոլադե») ու «շահուհի»-ն:
«Կորոլյոկ»-ին բնորոշ է պտղամաշկի մուգ շիկակարմիր գույնը: Վերջինս, սովորաբար, ունենում է կլոր և փոքր պտուղներ: Անգամ չհասունացած վիճակում այն լինում է քաղցր և չի «խեղդում» կոկորդը, ի տարբերություն «շահուհի» տեսակի, որը հասունացած ժամանակ ունենում է բարակ սև օղակներով կիսաթափանցիկ պտղամաշկ: Ի դեպ, որքան պտղամաշկի սև օղակները շատ են, այնքան պտուղը հասունացած է:
 


Արքայանարինջ ընտրելիս պետք է ուշադրություն դարձնեք պտղակոթին. թե՛ տերևներն ու թե՛ պտղակոթը պետք է լինեն չոր, մուգ դարչնագույն:

Եթե, այնուամենայնիվ, խակ արքայանարինջ եք գնել, կարող եք այն ինքնուրույն հասունացնել.

  • Խնձորի կամ լոլիկների հետ դրեք նույն պոլիէթիլենային տոպրակի մեջ. այդ պտուղներն արտադրում են էթիլեն գազ, որն օգնում է, որ արքայանարնջն արագ հասունանա:
  • Արքայանարինջը 10-12 ժամ դրեք գոլ 30-40 աստիճան ջրում:

Այս հեշտ մեթոդներով կարելի է կարճ ժամանակում ստանալ հասունացած ու փափուկ արքայանարինջ

Cooks.am
 


 





Տարածել...


loading...

Նմանատիպ նյութեր
Այլ նյութեր ՆՈՒՅՆ ԹԵՄԱՅՈՎ՝ այստեղ,    
На русском,  English,  Français,   Español,   Türkçe,
  ქართული,   فارسی,

Միացեք մեզ YouTube-ում... 15հզ. բաժանորդ



Նոր նյութեր


«Եթե քո բոլոր օրերը նման են մեկը մյուսին, ուրեմն ապրել ես ԸՆԴԱՄԵՆԸ 1 օր» 
Եթե համաձայն ես, սեղմիր Հավանել   

 

Загрузка...
Загрузка...
Կատեգորիա: Օգտակար խորհուրդներ | Ավելացրեց: erkusov.com (22.11.16)
Դիտումներ: 2532 | Տեգեր: Արքայանարինջ, ընտրելու, գաղտնիքը | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Загрузка...