RSS 

Загрузка...

Գլխավոր էջ » Բազմազան տեսանյութեր » Խոհանոց

Խաշլամայի պատրաստման բաղադրատոմսը
 


 


   xohanoc.am

Բաղադրամասեր

  • 2,5 կգ տավարի միս (կամ գառան),

  • 20 հատ կարտոֆիլ,

  • 5 գլուխ սոխ,

  • 5 հատ գազար,

  • 4 հատ սմբուկ,

  • 8 հատ լոլիկ,

  • 3 հատ տաքդեղ ,

  • 6 պճեղ սխտոր,

  • աղ` ըստ ճաշակի


Պատրաստման եղանակը

  • Բաղադրիչները նշված են 9 լիտրանոց կաթսայի չափով: Միսը լվանում ենք, կտրատում և լցնում կաթսայի մեջ։ Մսին ջուր չենք ավելացնում։ Առանց կափարիչի կաթսան դնում ենք միջին ուժեղության կրակի վրա, աղ ենք անում։

  • Արգանակը եռալուց հետո թողնում ենք միսը թեթևակի կարմրի։ Եթե խոզի մսով ենք պատրաստում, ապա բուսայուղի կարիք չկա։ Իսկ տավարի և գառան մսի դեպքում մի քիչ բուսայուղ ենք ավելացնում և կաթսան կրակից վերցնում։ Սոխը կիսաշրջաններով կտրում ենք և լցնում մսի վրա։

  • Այնուհետև ավելացնում ենք միջին կտորներով կտրատած գազարը։ Այժմ ավելացնում ենք կարտոֆիլը։

  • Կարող ենք նաև սմբուկ ավելացնել։ Կարմիր տաքդեղը բավական խոշոր կտրատում ենք և շարում կարտոֆիլի վրա։

  • Աղ ենք անում, և վերջում շարում ենք շրջանաձև կտրատած լոլիկները։

  • 2 բաժակ ջուր ենք ավելացնում։ Կափարիչը ծածկում ենք և





 



Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



loading...

Загрузка...

Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 60հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: Խոհանոց | Ավելացրեց: erkusov.com (01.12.17) | Հեղինակ: xohanoc.am
Դիտումներ: 804 | Տեգեր: բաղադրատոմսը, Խաշլամայի, պատրաստման | - Վարկանիշ -: 0.0/0