Загрузка...
Ողջույն, Հյուր!
       Հինգշաբթի, 21.09.17  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی

Գլխավոր էջ » Բազմազան տեսանյութեր » Խոհանոց


Ինչպես պատրաստել Բաստուրմա
 
 
Загрузка...


Բաստուրմա բառը թուրքերեն է (bastırma - «սեղմված»): Թյուրք քոչվորները պատրաստում էին այն շարժման ընթացքում. դնում էին հորթի սուկին ձիու թամբի տակ, որտեղ այն ջրազրկվում էր ու ներծծվում ձիու քրտինքի աղով: 11-րդ դարում հայերը հնարեցին բաստուրմայի սեփական՝ «նստակյաց» տարբերակ:

Միսը մեկ շաբաթ մշակում էին սառը, թանձր աղի լուծույթով, հետո ևս մեկ շաբաթ թողնում ծանրության տակ ու սառը տեղում մեկ օր կախելով՝ ծածկում չամանով: Չամանը ծեծում են կծու բիբարով, սխտորով ու մի քիչ տապակած ալյուրով: Բաստուրման ուտում են ոչ միայն որպես սառը ուտեստ:

Հնում այս մսից պատրաստում էին զանազան ճաշեր. այսօր էլ անում են բաստուրմայով ձվածեղ: Դրա համար պետք է թավայում մեկ-երկու րոպե տապակել բաստուրմայի բարակ կտորները, ավելացնել հարած ձվեր, առատորեն ավելացնել կանաչի: Նախաճաշը պատրաստ է:


 



Տարածել...


loading...

Նմանատիպ նյութեր
Այլ նյութեր ՆՈՒՅՆ ԹԵՄԱՅՈՎ՝ այստեղ,    
На русском,  English,  Français,   Español,   Türkçe,
  ქართული,   فارسی,

Միացեք մեզ YouTube-ում... 15հզ. բաժանորդ



Նոր նյութեր


«Եթե քո բոլոր օրերը նման են մեկը մյուսին, ուրեմն ապրել ես ԸՆԴԱՄԵՆԸ 1 օր» 
Եթե համաձայն ես, սեղմիր Հավանել   

 

Загрузка...
Загрузка...
Կատեգորիա: Խոհանոց | Ավելացրեց: erkusov.com (14.08.17) | Հեղինակ: imyerevan.com W
Դիտումներ: 230 | Տեգեր: Ինչպես, բաստուրմա, պատրաստել | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Загрузка...