RSS 

Загрузка...

Գլխավոր էջ » Բազմազան տեսանյութեր » Խոհանոց

Տանձով և պանրով ֆրանսիական աղցան
 


 


   aravot.am

Անհրաժեշտ մթերքները

Տանձ- 1 հատ խոշոր կամ 2 փոքր
Հազարաթերթիկ (մառոլ)- 1 կապ
Խաղող- 1 ողկույզ
Ընկույզ կամ կաղին- 1 բաժակ
Մեղր- 2 ճաշի գդալ
Ձիթապտղի յուղ- 3 ճաշի գդալ
Կապույտ բորբոսով պանիր՝ ռոքֆոր, դոր բլյու, մաստարա կամ որեւէ այլ տեսակի- 100 գրամ
Սեւ աղացած պղպեղ- 1 թեյի գդալ
Բալզամիկ քացախ կամ լիմոնի հյութ- 2 ճաշի գդալ


Պատրաստման եղանակը

Հազարաթերթիկը, տանձն ու խաղողը լավ լվացեք: Հազարաթերթիկը չորացրեք, կտրատեք աղցանամանի մեջ: Կտրատեք նաեւ տանձը: Խաղողի հատիկները առանձնացրեք: Մրգերը նույնպես լցրեք աղցանամանի մեջ:


Ընկույզը կամ կաղինը հարկավոր է կարամելացնել մեղրով: Դրա համար լցրեք ընկույզը թավայի մեջ, դրեք կրակին, մեկ րոպե անց ավելացրեք մեղրը, լավ խառնեք, վերցրեք կրակի վրայից, արագ լցրեք յուղաթղթի վրա: Երբ սառչի, առանձնացրեք հատիկները: Եթե ժամանակ չունեք այս գործողությունները կատարելու համար, կարող եք խանութից գնել պատրաստի վիճակում վաճառվող մեղրով կաղին:
Կարամելացված ընկույզը կամ կաղինը նույնպես լցրեք աղցանամանի մեջ: Ավելացրեք սեւ պղպեղը, ձիթապտղի յուղը, լավ խառնեք: Պանիրը կտրատեք խորանարդաձեւ կտորներով եւ նույնպես ավելացրեք աղցանին, շատ զգուշորեն, թեթեւակի խառնեք: Բալզամիկ քացախն ավելացրեք անմիջապես մատուցման պահին:

 

Այս աղցանը շատ լավ համադրվում է գինու հետ:

Բարի ախորժակ:





Տարածել...
 

Նմանատիպ նյութեր



loading...

Загрузка...

Նոր նյութեր


Միացեք մեզ YouTube-ում... 60հզ.+ բաժանորդ


Կատեգորիա: Խոհանոց | Ավելացրեց: erkusov.com (01.12.17) | Հեղինակ: aravot.am
Դիտումներ: 307 | Տեգեր: պանրով, ֆրանսիական, Աղցան, տանձով | - Վարկանիշ -: 0.0/0