Загрузка...
Ողջույն, Հյուր!
       Կիրակի, 24.09.17  Русский  English  Français   Español   Türkçe   ქართული   فارسی

Գլխավոր էջ » Բազմազան տեսանյութեր » Խոհանոց


Ավանդական բաղադրատոմսեր․ «Չխրթմա»
 
 
Загрузка...


Պատրաստման եղանակը`

Մշակված հավը դնել կաթսայի մեջ, լցնել այնքան ջուր, որ ծածկի հավին և եփել` պարբերաբար քաֆը հեռացնելով: Խաշած հավը հանել կաթսայից և կտորների բաժանել, իսկ մսաջուրը քամել: Քամած արգանակի մեջ լցնել մսի կտորները, սոխեռած, բոված և արգանակի մեջ լուծած ալյուր և եփել: Նախօրոք պատրաստել շաֆրանի թուրմ: Դրա համար շաֆրանը լցնել ամանի մեջ, վրան1/2 բաժակ եռացրած ջուր լցնել, փակել կափարիչով և 2 ժամ դնել տաք տեղ, որից հետո քամել: Առանձին ամանի մեջ լավ հարել ձվի դեղնուցը` կամաց-կամաց ավելացնելով արգանակը, որպեսզի դեղնուցը չգնդվի: Այնուհետև լցնել շաֆրանը, գինու քացախ, ավելացնել մանր կտրատած համեմ, խառնել, մատուցելուց առաջ լցնել պատրաստի դեղնուցը: Եռման աստիճանի չհասցնել: Հավի փոխարեն կարելի է վերցնել նաև ոչխարի միս:


Պարունակություն`

150 գ. հավի համար վերցնել 1/2 ձու (դեղնուց), 80 գ. գլուխ սոխ, 15 գ. հալած յուղ, 10 գ. ալյուր, 15 գ. գինու քացախ, աղ, շաֆրան, համեմ` ըստ ճաշակի:


Navasardtours.com



Տարածել...


loading...

Նմանատիպ նյութեր
Այլ նյութեր ՆՈՒՅՆ ԹԵՄԱՅՈՎ՝ այստեղ,    
На русском,  English,  Français,   Español,   Türkçe,
  ქართული,   فارسی,

Միացեք մեզ YouTube-ում... 16հզ. բաժանորդ



Նոր նյութեր


«Եթե քո բոլոր օրերը նման են մեկը մյուսին, ուրեմն ապրել ես ԸՆԴԱՄԵՆԸ 1 օր» 
Եթե համաձայն ես, սեղմիր Հավանել   

 

Загрузка...
Загрузка...
Կատեգորիա: Խոհանոց | Ավելացրեց: erkusov.com (07.02.17)
Դիտումներ: 2115 | Տեգեր: «Չխրթմա», ավանդական, բաղադրատոմսեր․ | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Загрузка...